Hypnobirthing

HYPNOBIRTHING


Lär dig tekniken och knepen till en harmonisk förlossning!


"Vi lyfte frågor och rädslor under kursen och jag fick min drömförlossning!"


- Deltagare våren 2017 -

KURSPRIS

Paket 1

GRUPP

3 900 kr

PER PAR*


Paket 2

PRIVAT

5 000 kr

PER PAR*

* avdragsgillt för friskvårdsbidrag, se vanliga frågor. I kursavgiften ingår kursmaterial samt fika/mellanmål som är glutenfritt och ekologiskt.

VARFÖR HYPNOBIRTHING?


Genom Hypnos, djupavslappning och bearbetning av rädslor kan kroppen fungera optimalt under både graviditeten och förlossningen.


Hypnobirthing hjälper dig att ta kontrollen över födandet genom att det välkomnar ditt barn till världen på ett naturligt, harmoniskt och vackert sätt!

DET NATURLIGA SÄTTET ATT FÖDA


Hypnobirthing är ingen ny företeelse, den naturliga instikten att föda i harmoni med kroppen har alltid funnits, men vi har mer eller mindre tappat bort den i och med den medicinska utvecklingen.


Hypnobirthing hjälper till att hitta kroppens naturliga instinkter och lär oss att lita på den.


AKTUELLT

Kommande kurser

Kurser hålls just nu efter begäran. Hör av dig!


Kurserna hålls i Blackeberg, Stockholm

Anmälan:

naturligasyrran@gmail.com

VEM PASSAR KURSEN FÖR?

Den passar för alla blivande föräldrar som är öppna för naturligt födande och som vill känna sig trygga och väl förberedda inför sitt kommande föräldraskap. Hypnobirthing handlar inte bara om förlossning, utan är ett komplett förhållningssätt som du kan tillämpa i alla områden i ditt liv!

Vill du känna att du har makten över ditt födande? Vill du göra förlossningen till den mest fantastiska och minnesvärda upplevelsen? Vill du komma nära din partner inför föslossningen? För dig som känner dig rädd och osäker är detta en kurs som hjälper till att stärka självförtroendet både som förälder och inför förlossningen! Hur som helst kommer Hypnobirthing att träna dig till att ha ett positivt fokus och ett lugn i kroppen."Jag kan rekommendera kursen för både förstföderskor och omföderskor."


- Deltagare våren 2017 -

VAD FÅR MAN?

HYPNOBIRTHING

Ni får lära er hur det undermedvetna fungerar och hur man genom hypnotisk avslappning kan nå ett tillstånd av harmoni — en mental träning inför födseln.

MATERIAL

Ni får ett komplett utskrivet material i en mapp och ljudspår där man kan fördjupa sig i Hypnobirthing och göra egna övningar hemma.

ÖVNING

Både teoretiska och praktiska övningar tillämpas under kursen, redan efter första dagen kan ni sätta igång och utforska Hypnobirthing! Detta brukar vara både roligt och stimulerande.

HUR GÅR DET TILL?


Vad händer under en kurs i Hypnobirthing?

Det brukar bli en hel del skratt, aha-upplevelser och ny kunskap som man har nytta av för resten av livet!


Kursen pågår under två heldagar på två efterföljande helger, t.ex. två lördagar i rad. Därefter gör du och din partner övningar hemma och fördjupar er ytterligare i Hypnobirthingens spännande värld! Möjligheter till frågor och diskussion finns under och efter kurstiden på kursens Facebook-grupp.


NERVSYSTEM

Du får grundläggande information om kroppens nervsystem och hur det undermedvetna fungerar


FÖRLOSSNINGEN 

Genomgång av olika skeden i förlossningen


RÅD OCH TIPS

Praktiska råd och tips kring graviditet och förlossning


RÄDSLOR OCH ORO

Vi bearbetar rädslor och oro

ANDNING 

Du får lära dig om Hypnobirting-andningen och dess betydelse


DJUPAVSLAPPNING 

Vi övar djupavslappning med hypnos som verktyg. Du lär dig knep hur du snabbt och lätt kan uppnå ett tillstånd av trance och välbehag


PARTNERN

Vi inkluderar partner lika mycket som den blivande mamman!

PARTNERN


Tillsammans är ni ett team! Därför är detta också en metod som stärker parförhållandet och på så sätt hela  familjen. Allt för att ni ska känna er trygga inför förlossningen och skapa en bra anknytning till barnet från starten!"Det kändes bra att teama ihop oss som par inför att bebisen skulle komma!"


- Deltagare våren 2017 -

VANLIGA FRÅGOR


Här kommer några vanliga frågor och svar om Hypnobirthing och kursen:


Är inte hypnos bara flum?


Hypnos är ett naturligt tillstånd som vi befinner oss i dagligen utan att tänka på det, t.ex. när man ser på film, man blir ”uppslukad” av något roligt/intressant och när man kör bil, etc. Det är ett tillstånd där det undermedvetna är mer påverkbart. Inom Hypnobirthing utnyttjar vi tillståndet till att uppnå avslappning och välbehag. Man kan också se Hypnobirthing som en typ av mental träning, som är mycket vanligt i t.ex. idrottsvärlden.


Är det för sent att börja kursen?

Nej. Även om du börjar nära förlossningen kommer det att ge dig mycket, bättre än att vara utan.


Är det för tidigt att börja kursen?

Nej. Ju tidigare du börjar, desto mera hinner du lära dig! Övning ger färdighet ;)


Är man helt bortkopplad under hypnos?


Nej, tvärtom, du är fullt närvarande. Ditt undermedvetna är mer aktivt än ditt medvetna sinne. Du kommer ihåg dina upplevelser, men är i ett avslappnat och tillåtande tillstånd.


Behövs smärtlindring under en Hypnobirthing-förlossning?


Vi förespråkar inte att man ska vara utan smärtlindring, det är ett val man får göra själv. Men många Hypnobirthing-förlossningar upplevs som mindre smärtsamma, mera komplikationsfria och har en bättre återhämtning. Detta är såklart individuellt, men ju mer man övar, desto bättre kommer det att gå!


Att göra Hypnobirthing är såklart ingen garanti för att det ska bli en smärtfri förlossning, men det finns de som har upplevt det. Du får verktyg för att hantera smärtan och känna dig lugn i alla situationer, även de oväntade, som t.ex. oplanerat kejsarsnitt.


Friskvårdsbidrag


Hypnobirthing är numera avdragsgillt för båda föräldrarna, alltså kan respektive förälder få halva avgiften skattefritt. Du kan läsa mer på skatteverkets hemsida:  https://tinyurl.com/skatteverketfriskvard


Hur mycket tid behöver man avsätta för att öva?

          

Det beror på i vilket skede du börjat gå kursen. Men det vore bra att t.ex. göra åtminstone en kort avslappningsövning varje dag, genom att         t.ex. lyssna på en inspelning, detta kan du göraensam eller med din partner innan läggdags. Som gravid behöver du ändå vila och finna ett lugn helst  varje dag ;)

 

 

Hur skiljer sig Grupp- och Privatpaketet?


I grupp är det max 5 par som deltar. Privatkursen hålls för ett par i deras hem eller i ett annat ställe enl. överenskommelse.


Var hålls kursen?


Kurserna hålls i Blackeberg, Stockholm. 

Naturliga Syrran 2020